Maccabi siguran protiv Zalgirisa

Euroliga, 1. kolo Top 16

Maccabi siguran protiv Zalgirisa

Maccabi je već u prvom kolu Top 16 faze Eurolige potvrdio svoj kvalitet pobjedom nad Zalgirisom (76:84).

Rezultat iz prvog poluvremena ove utakmice i vodstvo Maccabija od 11 poena razlike (37:48) nije nikako moglo nagovjestiti pravu rezultatsku dramu koja se odvijala na kraju ovoga meča.

Nagovještaj se dao naslutiti kada su košarkaši litvanskog predstavnika počeli topiti prednost gostiju iz Izraela tokom trećeg perioda (24:16).

U zadnjoj četvrtini Zalgiris prilazi na poen razlike (69:70), ali to je bilo sve što su protiv "ponosa Izraela" Litvanci mogli učiniti.

Maccabi do kraja lako diže prednost i stiže do važne gostujuće pobjede na otvaranju drugog dijela takmičenja ovosezonske Eurolige.

Demond Mallet je sa 15 poena bio najbolji strijelac u pobjedničkom timu (postigao je 4 trojke 4/7). Eliyahu je dodao 14, Langford 12 i Hendrix 11 poena.

Za domaćine Raković 15, Popović 14 poena uz 5 asistencija. Po 10 poena su dodali Kalnietis i Collins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.