Maccabi slavio u Istanbulu

Maccabi slavio u Istanbulu

M. Šljivak

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva ubjedljivo su savladali ekipu Bešiktaša u 6. kolu Eurolige u Istanbulu rezultatom 77:55.

Ponos Izraela je odigrao odlično prvih 20 minuta igre. Nakon prve četvrtine imali su vodstvo 21:12, da bi i u drugoj četvrtini lagano došli do velike prednosti od 21 razlike na poluvremenu 43:22.

Nastavak utakmice donio je izjednačenu košarku. Maccabi je sigurnom igrom održavao prednost, koju je na kraju i povećao za jedan poen, pa su na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede.

Lior Eliyahu je sa 14 poena predvodio Maccabi, Nick Caner-Medley je ubacio 12, a David Logan 10 poena, Kod Bešiktaša Serhat Četin je ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.