Maccabi slavio u Moskvi

Novi poraz Cibone

Maccabi slavio u Moskvi

Odigrane su prve dvije utakmice večerašnjeg programa četvrtog kola košarkaške Eurolige. Maccabi je slavio u Moskvi kod Khimkija, a Cholet u Zagrebu kod Cibone.

Maccabi je u jednom od derbija kola slavio u Moskvi kod Khimkija. Domaća momčad je u posljednjih deset minuta ušla sa prednošću od dva poena, ali je Maccabi uspio doći do pobjede (78:76). Chuck Eidson i Sofoklis Schortsanitis su kod Maccabija bili najbolji sa po 16, a Krešimir Lončar kod Khimkija sa 15 poena.

Agonija Cibone se nastavila i u domaćoj utakmici protiv Choleta. Francuski prvak je slavio u Draženovom domu protiv Cibosa rezultatom 84:71. Antwayne Robinson je ubacio 20, Sammy Mejia 17, a Vule Avdalović 15 poena kod Choleta, a najbolji kod Cibone bili su Leon Radošević sa 19 poena i 10 skokova te Bojan Bogdanović sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.