Maccabi slavio u Vitoriji protiv Caje

Euroliga

Maccabi slavio u Vitoriji protiv Caje

Midhat Šljivak

Košarkaši Caje Laboral doživjeli su peti uzastopni poraz u Top 16 fazi Eurolige, a večeras je iz Vitorije pobjedu odnio Maccabi rezultatom 66:62.

Ovaj susret donio je dosta zanimljivu i neizvjesnu košarku tokom kompletnog susreta. U prvoj četvrtini postignut je jako mali broj koševa. Maccabi je ovaj dio igre dobio 11:10, da bi potom oba tima zaigrala nešto bolje u napadu tokom druge četvrtine. Maccabi je do pred kraj poluvremena imao prednost, ali je Caja odličnom  završnicom na poluvrijeme otišla sa tri poena razlike 31:28.

Početkom treće četvrtine Caja je serijom od 4:0 otišla na najveću prednost na utakmcici od sedam razlike 35:28, ali gosti iz Izraela nisu dopustili da se Caja previše odvoji. I ovaj dio igre je bio dosta izjednačen, a domaći tim je u završnih deset minuta ušao sa četiri razlike 47:43.

Kompletna posljednje čatrvrtina donijela je vrlo neizvjesnu utakmicu. Caja je imala većim dijelom minimalniu prednost, a Maccabi je uspio da se održi u utakmici ne dopuštajući doomaćem timu da prelomi utakmicu.

Trojkom Logana na 25 sekundi prije kraja Maccabi dolazi do vodstva 64:62, dabi na drugoj strani Huertel promašio trojku za Caju, te je Logan sa linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu gostiju.

Devin Smith je sa 20 poena predvodio Maccabi u ovom susretu, David Logan je dodao 16, dok je Maciej Lampe kod Caje ubacio 19 poena uz 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.