Maccabi u Jadranskoj ligi?

Maccabi u Jadranskoj ligi?

Kako sada stvari stoje Bosna i Hercegovina ima tek jednog sigurnog učesnika u košakaškoj NLB ligi za sezonu 2011/2012.

U skladu sa rezultatima u posljednje dvije sezone, Slovenija će imati četiri mjesta, Srbija tri plus plaćenu pozivnicu, Hrvatska dva plus plaćenu pozivnicu i BiH jedno. Kao i svake godine pozivnicu će dobiti crnogorska Budućnost.

To je dakle ukupno 13 mjesta. Za ono zadnje mjesto u NLB ligi čeka se odluka češkog Nimburga, a koji će prema posljednjim informacijama, gotovo sigurno odustati od našeg regiona. Navodno je njihova želja Baltička liga.

Posljednje ne popunjeno mjesto, ne znači da bi uz plaćenu pozivnicu moglo pripasti nekoj našoj ekipi. U svemu ovome veoma je važno naglasiti da je i cijena te pozivnice, uz sve one zahtjevne infrastrukturne uslove, cijelih 100.000 eura.

Nakon finansijskih problema Nimburga, koji je sve troškove putovanja protivničkih ekipa platio iz vlastitoga džepa, za učešće u NLB ligi ponovo je zainteresovan Macabi. Sa takvom informacijom raspolažu i čelni ljudi koji vode ovo takmičenje.

Nema nikakve sumnje da bi ponovni ulazak nekadašnjeg finaliste NLB lige (2003. godine igrali finale protiv Zadra) zadnju pozivnicu usmjerio baš na adresu ovoga poznatog i izuzetno atraktivnog kluba.

Sva ova pitanja bit će riješena tek nakon završetka finalnog turnira NLB lige u Ljubljani koji je na rasporedu od 19.- 21. aprila.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.