Maccabi ubjedljiv u Domžalama

ABA liga

Maccabi ubjedljiv u Domžalama

Midhat Šljivak

Najveći favorit za osvajanje ABA lige izraelski Maccabi iz Tel Aviva nastavio je sa pobjedama i u 25.  kolu regionalnog košarkaškog takmičenja.

Izabranici Davida Blatta večeras su bez većih problema savladali ekipu Heliosa u Domžalama rezultatom 71:53

Iako je susret bio izjednačen u prvih dvadeset minuta 39:41, u trećoj četvrtini   Maccabi je pokazao svoju snagu, a ovaj period igre su dobili 29:14, da bi u posljednjoj četvrtinu tu prednost i povećali za jedan poen  na konačnih  plus 18.

Lior Eliyahu je sa 13 poena predvodio Maccabi, dok je Drago Pašalić sa 15 poena bio najefikasniji kod Heliosa.

U ostala dva susreta nastupila su još dva slovenska predstavnika. Krka je u Novom Mestu savladala Radnički iz Kragujevca 73:69 ponajviše zahvaljujući sjajnom Zoranu Dragiču koji je upisao 21 poena u ovom susretu. Kod Radničkog isti broj poena ubacio je Michael Scott.

Zlatorog je na svom parketu poražen od podgoričke Budućnosti 62:72.  Dubljević je sa 12 poena predvosio Podgoričane, dok je Nejc Strnad kod domaćih ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.