Maccabi veoma uvjerljiv  u Kragujevcu

Seriji Radničkog došao kraj

Maccabi veoma uvjerljiv u Kragujevcu

Serija od pet pobjeda Radničkog prekinuta je večeras u Kragujevcu od strane Maccabija (70:91). Bila je ovo jedina utakmica danas, koju je program 13. kola ABA lige ujedno i imao u svojoj ponudi.

Ponos Izraela sve je rješio već nakon prve četvrtine (16:24), dok je na kraju prvog poluvremena (30:50) razlika u korist Maccabija bila već približna onoj na kraju ovoga susreta.

Bluthental iz Maccabija je upisao najviše poena, čak 23. Valorizacioni indeks je ipak bio debelo na strani Smitha i iznosio je 30, a zarađen je sa 22 poena (za dva 5/5, za tri 4/5) i 5 skokova. Langford sa 17 i Schortsanitis sa 12 poena savršeno su se uklopili u priču o nedodirljivom protivniku za košarkaše Radničkog večeras.

Simon sa 17 poena, te Scott i Sinovec (oba po 11 poena) nisu mogli nanijeti nikakve štete prvoplasiranom timu ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.