Magično zakucavanje čarobnjaka Walla bez konkurencije

NBA All-Star

Magično zakucavanje čarobnjaka Walla bez konkurencije

Protekle noći u sklopu NBA All-Star vikenda koji se održava u New Orleansu održano je niz takmičenja, a svakako da je uz šutiranje trica najviše interesovanja pobudilo takmičenje u zakucavanjima.

U ovom dijelu takmičenja učestvovalo je šest košarkaša Harrison Barnes (Golden State Warriors), Ben McLemore (Sacramento Kings), Damian Lillard (Portaland Trail Blazers), Terrence Ross (Toronto Raptors), Paul George (Indiana Pacers) i John Wall (Washingston Wizardsa), a igrao je Istok protiv Zapada.

U polufinalnim okršajima Wall je pobijedio McLemora sa 3:0, istim rezultatom Paul George Barnesa, dok je Ross protiv Lillarda slavio sa 2:1, što je bilo ukupnih 3:0 za košarkaše iz Istočne Konferencije. Da bi nakon tog dijela takmičenja uslijedilo finale u kojem su se najbolje ocijenjeni is timskog dijela takmičenja nadmetali međusobno za titulu najboljeg.

U samom finalu bek ekipe iz DC-a bio je bez konkurencije, a na kraju je njegovo zakucavanje dobilo ocjenu A+. U ovome dijelu programa učestvovale su i nekadašnje zvijezde NBA lige, a jedna od njih bio je i Shaquille O'Neal.

Nekadašnji košarkaš LA Lakersa sjedeći u velikoj stolici poslužio je kao "prepreka" Benu McLemoru koji ga je prilikom zakucavanja preskočio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije