Mahalbašić novi član Fenerbahčea

Mahalbašić novi član Fenerbahčea

Reprezentativac Austrije Rašid Mahalbašić novi je član turskog prvaka Fenerbahčea. Nesuđeni član KK Bosna tako će naredne sezone igrati zajedno s potencijalnim reprezentativcem naše zemlje Emirom Preldžićem.

Prošle sezone je ovaj 20-godišnji krilni centar u dresu Klagenfurta prosječno bilježio 18.4 poena i 8.6 skokova, dok je u dresu reprezentacije Austrije u kvalifikacijama B divizije prosječno bilježio 15.3 poena i 9.7 skokova po utakmici.

Prošlog ljeta je Rašid Mahalbašić bio na pripremama s košarkašima Bosne, ali nije došlo do potpisa ugovora. U martu ove godine je bio i na probi u talijanskom prvaku Montepaschiju iz Siene, ali nije potpisao ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.