Mahalbašić tri godine u KK Bosna

Špekulacije potvrđene

Mahalbašić tri godine u KK Bosna

Talentovani mladi austrijski reprezentativac, Rašid Mahalbašić potpisao je ugovor sa KK Bosna ASA BHT na tri godine.

Kao što je još jučer najavljeno na našem portalu, Bosna je kontaktirala devetnaestogodišnjeg centra autstrijskog Worthersee Piratena koji je potpisao tri godine vijernosti sarajevskom klubu. Mahalbašić je visok 207 cm, igra na pozicijma centra i krilnog centra i u austrijskoj ligi za svoju ekipu postizao je prosječno 13,5 poena i imao 7,1 skokova po susretu. Mladić bosanskih korjena, iako je rođen u Sloveniji nastupao je za austrijsku U-18 reprezentaciju.

U Sarajevu, uz Aldina Klinca, Mahalbašić bi trebao biti oslonac pod košem za generacije Studenata koje tek trebaju da se predstave domaćoj publici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.