Majstor svog zanata: Nash i njegova čarobna dodavanja

Playmaker kojeg mnogi pamte

Majstor svog zanata: Nash i njegova čarobna dodavanja

E. Ganibegović

Jedan od najbolji playmakera u historiji NBA lige, a možda i najbolji, Steve Nash je kroz svoju karijeru radio čuda na terenu.

Nash je na Draftu 1996. godine izabran kao 15. pik od strane Phoenix Sunsa, za koje je nastupao u dva navrata.

Ovaj sada 43-godišnji bivši NBA igrač iza sebe ima sjajnu karijeru. Najprije je nosio dres Phoenixa u periodu od 1996. do 1998. godine, nakon čega je uslijedio šestogodišnji period u Dallasu.

Poslije Mavericksa donio je odluku da se vrati u Phoenix, za koji je nastupao punih osam godina, međutim nije uspio doći do prstena, iako su igrali sjajnu košarku u tom periodu.

Sunse je napustio 2012. godine i pridružio se Lakersima, za koje je igrao do 2015. godine, nakon čega se odlučio oprostiti od košarke.

Igrač koji nikada nije osvojio prsten, a čak dva puta je bio MVP lige, dok je osam puta nastupao na ALL Star utakmicama.

Legendarna 13 Sunsa je u svojoj zaista bogatoj i uspješnoj karijeri, ljubiteljima košarke iz utakmice u utakmicu pružala priliku da gledaju majstora na djelu. Bio je majstor svog zanata, što je sigurno, a mnogi su mu se divili zbog nevjerovatnih asistencija, kojih je u svojoj karijeri imao mnogo.

Pogledajte njegovih 10 najboljih dodavanja. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi