Makedonac je 'provaljen': Pokušao prevariti selektora, pa sada plaća ceh

Nije htio igrati za reprezentaciju

Makedonac je 'provaljen': Pokušao prevariti selektora, pa sada plaća ceh

Makedonski košarkaš Nenad Dimitrijević dospio je u centar pažnje tamošnje javnosti kada je ljetos odbio poziv u reprezentaciju. pod izgovorom da je povrijeđen.

Međutim, ispostavilo se da 20-godišnji košarkaš Juventuda nije bio povrijeđen već je istovremeno normalno radio sa loptom u sali, ali u Španiji.

Kako prenose makedonski mediji, Upravni odbor MKF odlučio je suspendovati Dimitrijevića na šest mjeseci, a dokumentaciju o kazni će danas (srijeda) dostaviti FIBA-i.

Nenad Dimitrijević je ljetos odbio poziv u U-20 reprezentaciju Makedonije, čiji je najtalentovaniji košarkaš. Prošle godine je debitovao i za A selekciju, ali na posljednjih nekoliko njenih okupljanja iz raznih razloga nije bio tu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi