Mali korak do cilja
Dušan Đorđević, Vlada Vukoičić i Danko Delibašić na današnjem pressu

KK Bosna u NLB ligi dočekuje Vojvodinu

Mali korak do cilja

Ne tako davno KK Bosna je u Novom Sadu ostvarila istorijski trijumf u regionalnoj NBL ligi budući da je to bila prva pobjeda ekipe «studenata» na teritoriji Srbije nakon osamostaljenja BiH.

Vojvodinu je tada vodio Zoran Sretenović koji je nedugo zatim dobio otkaz, a u međuvremenu su Novosađani promijenili još jednog trenera (Minić) da bi na klupi sada sjedio Vlada Đurović. To nije sve. Agilna uprava angažovala je Vonteega Cummingsa, jednog od najboljih stranaca koji je ikada nastupao u Jadranskoj ligi (Hemofarm, Partizan), a koji je stigao iz Maccabija.

«Raduje nas što ssmo konačno kompletni, bez zdravstvenih problema ako se izuzme odsustvo Seida Hajrića koji je već duže vreme van stroja. Ne bih želeo da zvuči kao fraza, ali Vojvodina nikako ne zaslužuju mesto na kojem se nalazi. U većini susreta koji su izgubili nisu imali sreće budući da su poraženi malom razlikom. Cummings je odličan igrač o kojem ne treba trošiti previše reči. Ipak, mislim da imamo kvalitet da stignemo do pobede koja će nas približiti cilju, a on je osiguravanje drugog mesta u Jadranskoj ligi za tim iz BiH. Iako sam svestan da Vojvodina nije atraktivan kao Crvena zvezda ili Partizan, pozvao bih navijače da nas podrže jer je 'vetar' sa tribina izuzetno važan. Atmosfera protiv 'crveno-belih' upravo je bila onakva kakvu svi priželjkujemo», istakao je Vlada Vukoičić, trener KK Bosna.

Optimista je i Dušan Đorđević, pouzdani play Bosne, koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi:
"Naša najveća snaga u ovom trenutku je činjenica da je ekipa konačno kompletna, ako ne računamo Hajrića. Neće biti lako kao u Novom Sadu, ali sam siguran da pobeda neće izostati", kratko je kazao Đorđević.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.