Malone čestitao Stocktonu
John Stockton nije mogao skriti suze nakon prijema u kuću slavnih

NBA liga

Malone čestitao Stocktonu

Jedan od najboljih košarkaških tandema u posljednjih trideset godina je zasigurno tandem John Stockton i Karl Malone. Ipak, ono što njih čini posebnim je njihov odnos van parketa.

John Stocton je jučer primljen u košarkaškiu kuću slavnih, a jedan od prvih koji mu je čestitao bio je njegov prijatelj iz igračkih dana Karl Malone. 

Karl Malone je za ovu priliku potegao čak iz Louisiane, a ono što je posebno dirnulo u srcu Johna Stocktona je činjenica da je Malone ostavio u teškom zdravstvenom stanju svog očuha kako bi prisustvovao dodjeli priznanja svom suigraču kao i treneru Jerry Sloanu koji je također postao član kuće slavnih. 

Malone se posljednje dvije godine nalazi kući u Louisiani brinući se o teško bolesnom očuhu, tako da nema nimalo vremena da posjećuje sportske priredbe, ali za ovu priliku je pronašao vremena. 

John Stockton i Karl Malone su u dresu Utah Jazza igrali skupa punih 18 sezona, ali nisu uspjeli osvojiti NBA prsten. Stockton je primljen u kuću slavnih ove godine, dok će Malone biti primljen najvjerovatnije naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti