Malone objasnio zašto je Nurkiću smanjena minutaža

Trener Nuggetsa se oglasio

Malone objasnio zašto je Nurkiću smanjena minutaža

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić je sezonu počeo kao startni centar Denver Nuggetsa.

Ipak, trener Mike Malone je odlučio da mu u posljednjih nekoliko utakmica znatno smanji minutažu i bh. košarkaš igra veoma malo.

Malone je objasnio zašto je pojedinim igračima skratio minute na parketu.

"Želim da unesem malo živosti i ritma u rotaciji. Sezona je duga i dosta ćemo toga mijenjati. Odlučio sam da Jusufu Nurkiću, koji je bio starter, ograničim minutažu. Isto sam učinio s Darrellom Arthurom, koji nije uopće igrao", rekao je Malone, te je dodao:

"Želim da momci shvate da radim ono što je najbolje  za tim. Želim da ostanu pozitivni, jer imamo zaista širok roster mladih i talentovanih igrača. Za sada ćemo igrati ovako", istakao je Malone.

Nurkić ove sezone bilježi brojke od 9.3 poena i gotovo sedam skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti