Manu Ginobili slomio ruku

Veliki hendikep za San Antonio Spurse

Manu Ginobili slomio ruku

M. Skaka

Bek San Antonio Spursa, Manu Ginobili slomio je sinoć ruku u susretu protiv Minnesote i biće van parketa na duže vrijeme.

Nakon prvog lječničkog pregleda, doktorski tim San Antonia nije mogao reći koliko dugo će Ginobili biti odsutan, međutim sigurno je da se redi o velikom hendikepu za Spurse. Argentinski bek slomio je petu metakrpalnu kost na ruci kojom šutira.

Izostanak prvog strijelca sasvim sigurno osjetiće se u veteranskoj ekipi Mamuza. Tim Duncan u ovoj sezoni igra nešto manje, čuvajući se za završetak sezone pa se kompletan napad San Antonia bazirao na Ginobiliju, međutim, izgleda da će Gregg Popovich morati pronaći neko drugo rješenje.

"Manu je veoma značajan igrač u našoj rotaciji i sada smo ga izgubili.", rekao je Popovich. "Jednostavno, moraćemo se snaći bez njega."



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.