Manuchar Markoishvili okončao igračku karijeru

Sjajno gruzijsko krilo

Manuchar Markoishvili okončao igračku karijeru

Gruzijski košarkaš Manuchar Markoishvili danas je objavio kraj svoje igračke karijere u tek 32. godini života.

Pomalo neočekivana odluka za košarkaša koji je sigurno još nekoliko godina mogao igrati košarku na visokoj razini i koji je od 2017 godine uspješno nastupao za talijansku Reggianu. 

Markoishvili je jako mlad ušao u seniorsku košarku kao jedan od najvećih europskih talenata na početku 2002 godine kada potpisuje za Benetton iz Trevisa. Ljubitelji košarke na ovim prostorima ga se sjećaju po odličnim igrama za ljubljansku Olimpiju u periodu od 2004 do 2007 godine a kruna karijere bio mu je transfer u moskovski CSKA 2014 godine u koji su ga dovele odlične partije u dresu turskog Galatasaraya. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi