Zvanično: Grizzliesi se riješili Gasola

Španac postaje slobodan

Zvanično: Grizzliesi se riješili Gasola

S. Grebović

Marc Gasol i zvanično je postao slobodan košarkaš nakon što se njegovih usluga odrekao njegov doskorašnji tim, Memphis.

Trostruki osvajač NBA prstena će baš kao i njegov brat Pau nakon NBA epizode svoj košarkaški hljeb nastaviti da zarađuje u Španiji.

Mlađi od dvojice braće Gasol je najveći dio svoje karijere u najjačoj ligi na svetu proveo u Memphisu iz kojeg je prije dvije godine trejdovan u tadašnjeg šampiona, ekipu Toronta.

Prošlu sezonu je proveo u Los Angeles Lakersima, ali se ovog ljeta vratio u Memphis koji ga je nedugo zatim i otpustio. 

Iako se očekivalo da će se poput starijeg brata vratiti u Barselonu, Marc će karijeru nastaviti u Basket Gironi, klubu koji je osnovao 2014. godine i čiji je on lično predsjednik.

Top Komentari

dinass
Sta ce u Farceloni,njima slijedi sudbina fudbalske sekcije.A i vise nije on za ozbiljne ekipe i eurolige,jeste jak ali prespor za evropsku kosarku,nema vise takvih centara u evropskoj kosarci.
1 1
DadiG
Greboviću, nije Marc Gasol trostruki osvajač NBA prstena nego ima jedan sa Torontom iz 2019. I da si ga pomješao sa bratom, Pau, i on nema tri prstena nego dva. Je li vas stid objavljivati ovakve gluposti?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije