Marco Mordente u Romi do kraja sezone

U Romi odlučili

Marco Mordente u Romi do kraja sezone

Marco Mordente će u Virtus Romi ostati do kraja sezone. Čelnici ovoga kluba odlučili su da iskoriste klauzulu u ugovoru te da do kraj aktuelne sezone zadrže ovoga igrača.

Od kada je stigao u redove Rimljana, Mordente je odigrao četiri utakmice prvenstva Italije u kojima je postizao 8.3 poena, 3.5 asista i 3,3 skoka po susretu. Ovaj reprezentativac Italije je od 2008. godine nastupao za Armani Milano. Također je nastupao i za Benetton, Reggio Emiliu i Ragusu.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti u klubu u kojem nastupaju i naši reprezentativci Nemanja Gordić i Nihad Đedović. Samo nekoliko dana prije produženje ugovora za Marca Mordentea, rimski klub je otpustio Vladimira Dašića, a izgleda da su pod lupom igre i svih ostalih košarkaša ove ekipe.

Prošlogodišnje deveto mjesto, koje nije bilo dovoljno za Play-off, ali i trenutno 13. Lege-A uz omjer 4-7, zaista nisu rezultati sa kojima bi svi ljubitelji košarke u Rimu bili, ili trebali biti zadovoljni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije