Marina Marković potpisala za Mladi Krajišnik

Novosti iz Mladog Krajišnika

Marina Marković potpisala za Mladi Krajišnik

A. Haznadarević

Bivša mlada reprezentativka Srbije Marina Marković (184cm, 20godina) nova je igračica Mladog Krajišnika.

Marina je prošlu sezonu nastupala za Radivoj Korać gdje je prosječno  bilježila 6.4 poena i 3.5 skoka u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi, dok je u Ligi Srbije bilježila 4.0 poena i 1.5 skok. Klub su do sad pojačale Jelena Velinović (centar, 193cm/1981) koja je prošlu sezonu provela u Njemačkoj, Tamara Petković (play, 170cm / 1989) bivša igračicu ŽKK Jagodina, te reprezentativku Sloveniju Martinu Osterman (krilni centar, 188cm/ 1988) prošlogodišnju članicu ŽKK Slobode iz Novog Grada.

Također klub je potpisao četvorogodišnji profesionalni ugovor sa juniorkom  Biljanom Borenović koja je prošlu sezonu pauzirala zbog povrede.

Kako se ove godine po prvi put u sklopu Regionalne lige igra i Liga za kadetkinje, klub su pojačale dvije reprezentativke Republike Srpske Vanja Vasilić (bek, 170cm / 1996), Jovana Marković (bek, 187cm / 1997) koje su nastupale za ŽKK Budućnost iz Bijeljine, te Simona Borić (centar, 187cm / 1997) koja je nastupala za ŽKK Mladost Kotor Varoš.

U klubu se nadaju da će ove sezone zapažene uloge odigrati prošlogodišnja pojačanja Sara Borić, Nikolina i Anđela Delić koja su i prošle sezone pokazala da se može ozbiljno računati na njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.