Marino Baždarić u Cedeviti

NLB liga

Marino Baždarić u Cedeviti

Hrvatski reprezentativac, Marino Baždarić potpisao je za Cedevitu i već večeras će nastupati u utakmici protiv FMP-a.

Baždarić je od početka sezone bio bez kluba, nakon što je napustio špansku Menorcu, a pokušavao je ostati u formi trenirajući sa svojim nekadašnjim klubom, Union Olimpijom. 195cm visoki Baždarić u regionalnoj ligi ostavio je dubok trag, posebno u njenim prvim godinama, a 2001/02 bio je i MVP i prvi strijelac lige.

Osim za Olimpiju, te za Triglav sa kojim je i ostvario ove uspjehe, Baždarić je nastupao i za Cibonu i to u sezoni 2005/06.

Ovim pojačanjem Cedevita je dala do znanja da se neće zadovoljiti donjim domom regiona, gdje i pored zvučnih imena u ekipi ima samo 3 poebjede i 6 poraza, te dijeli 11. i 12. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.