Marion odlučio pobjednika
Dirk Nowitzki

NBA sezona

Marion odlučio pobjednika

Shawn Marion odlučio je duel u Chicagu u kojem su igrači Miami Heata došli do vrijedne pobjede nad Bullsima. Bilo je 95:93, a Marion je sa zvukom sirene zakucao loptu i donio veliko slavlje svom timu. Prvo ime gostiju bio je Dwyane Wade sa 24 poena i 7 asistencija, dok je Marion upisao 12 koševa.

Chicagu nije pomogao ni sjajni Britanac Ben Gordon (34) koji će, ukoliko bude nastupio na «Eurobasketu 2009» svakako biti jedan od najatraktivnijih košarkaša.

Dallas je imao raspoloženog Dirka Nowitzkog (37 poena, 8 skokova), ali mu to nije bilo dovoljno da slavi protiv Celticsa. Prvake je predvodio Paul Pierce sa 31 ubačajem, a Kevin Garnett dodao je 16. Standardno dobar bio je Allen (20), no prva «violina» bio je Rajon Rondo sa «triple-duble» učinkom (19 p, 15 sk, 14 as.).

Rezultati
Chicago Bulls - Miami Heat 93:95, Dallas Mavericks - Boston Celtics 92:99, Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 105:98.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti