Marion u Toronto, O'Neal u Miami

Trade u NBA

Marion u Toronto, O'Neal u Miami

Adnan Beganović

Toronto Raptorsi i Miami Heat izvršili su zamjenu košarkaša. Iz Toronta u Miami otišli su Jermaine O'Neal i Jamari Moon, dok su u suprotnom pravcu krenuli Shawn Marion i Marcus Banks.

No, glavne zvijezde razmjene su O'Neal i Marion, dok su Banksu i Moonu pripale samo sporedne uloge.

Toronto Raptorsi su u Marionu dobili jednog od najboljih krilnih centara NBA lige i puno će im značiti u nastavku sezone. Prije Miamija, Marion je igrao za Phoenix Sunse u kojima je pružao izvanredne partije.
Jermaine O'Neal je u Toronto stigao prošlog ljeta iz Indiane i najavljivan je kao veliko pojačanje. Međutim, česte povrede spriječile su ovog, bez sumnje sjajnog košarkaša, da u Torontu pokaže sve što zna. Odlazak u Miami je novi izazov u O'Nealovoj karijeri.
Dvojica drugih košarkaša uključeni u ovu razmjenu iza sebe nemaju bogate NBA karijere i oni su u ovoj razmjeni samo sporedni likovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.