Uništena kultna Palata sporta: Tužne slike obilaze svijet

Dom višestrukog prvaka države

Uništena kultna Palata sporta: Tužne slike obilaze svijet

H. Zilić

Invazija Rusije na Ukrajinu izazvala je velika razaranja u ukrajinskim gradovima.

Pošteđene nisu bile kulturne i sportske znamenitosti, a potpuno je uništen jedan od simbola ukrajinskog sporta, kultna Palata sporta u Mairupolju.

Pomenuta dvorana bila je dom jednog od najtrofjenijih košarkaških timova u Ukrajini ekipa Azomvasha, koja je bila sedam puta prvak Ukrajine, igrala je i finale Eurocupa, a dres ovog kluba nosili su Kenan Bajramović i Nemanja Gordić.

Krov dvorane je potpuno uništen, kao i parket te dobar dio tribina.

Palata arena je bila i jedan od glavnih domova ukrajinskih reprezentacija u košarci, rukometu, odbojci, a slike koje su osvnaule na društvenim mrežama izazivaju veliki tugu kod ljubitelja sporta.

Pored Palate sporta, uništen je i stadion FC Mariupola, ako i atletski te teniski tereni u ovom ukrajinskom gradu.

Top Komentari

Slana_carsija
Pravoslavci su uništili i Zetru, zapalili Grbavicu, pucali na Kapiju, zapalili Vijećnicu... Barbari su za njih kamilica
9 1
Paulax
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi