Markieff Morris novi igrač Thundera
Braća blizanci Morris su itekako poznati u NBA ligi. Radi se o zaista sjajnim košarkašima i dolazak Markieffa u redove Thundera sigurno će dodatno ojačati ovaj tim (Foto: EPA)

Pojačanje u reketu

Markieff Morris novi igrač Thundera

M. Šljivak

Slobodni agent Markieff Morris (29) novi je košarkaš Oklahoma City Thundera.

Ovaj 29-godišnji krilni centar dogovorio je saradnju sa Thunderom do kraja sezone i sigurno da će predstavljati jako dobro pojačanje u reketu ove sezone sjajnog tima iz Oklahome.

Morris je nedavno trejdovan iz Washington Wizardsa u New Orleans Pelicanse. Međutim, tim iz Louisiane ga je odlučio otpustiti, te je postao slobodan igrač.

Markieff je van parketa od 28. decembra zbog povrede vrata. Ipak, jako brzo bi trebao na parket, a predstavljaće pravo pojačanje pod košem za Thunder.

Krilni centar je ove sezone u dresu Wizardsa odigrao 34 utakmice i po meču je bilježio 11.5 poena i 5.1 skok, ali je tim iz glavnog grada SAD-a na kraju ipak odlučio da ga trejduje.

Nekadašnja zvijezda univerziteta Kansas igra svoju osmu NBA sezonu, a pored Washingtona igrao je još i za Phoenix koji ga je draftovao 13. pikom 2011. godine.

Podsjetimo da Markieff ima brata blizanca Marcusa koji trenutno igra za Boston Celticse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi