Markota produžio sa Olimpijom

Ljubljančani zadržali Hrvata

Markota produžio sa Olimpijom

Hrvatski reprezentativac Damir Markota produžio je ugovor sa ljubljanskom Olimpijom na još godinu dana.

Markota je rođen 1985, visok je 210 cm i tokom karijere bio je u dosta klubova. Sa Cibonom je bio prvak Hrvatske 2002, 2004 i 2006, a nastupao je i za Karlovac. Jedno vrijeme je proveo u SAD gdje je igrao u NBA za Milwaukee kao i u D ligi za Tulsu, a u Rusiji je nosio dres St. Petersburga. Lijep period imao je u litavsnkom Žalgirisu sa kojim je 2008. osvojio  prvenstvo i Kup Litvanije kao i Baltičku ligu.

Prošle sezone je sa Olimpijom osvojio Kup uz dva izgubljena finala u NLB ligi i prvenstvu od Partizana odnosno Krke uz igranje u fazi Top 16 Eurolige. U tom takmičenju je odigrao 15 utakmica sa prosjekom od 8.5 poena, 4.5 skokova i 1.9 asistencija po meču dok je u NLB na 27 susreta skor bio 7.7 poena, 5 skokova i 1.6 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti