Maroussi izbačen iz Eurolige

Maroussi izbačen iz Eurolige

Vodstvo Eurolige odlučilo je izbaciti Maroussi iz kvalifikacija za Euroligu, a direktno u drugo kolo kvalifikacija će ići ukrajinski Budivelnik, klub koji je trebao krenuti od prvog kola kvalifikcija za najjače evropsko takmičenje.

Vlasnici grčkog kluba, braća Vovos, zapali su u veliku finansijsku krizu i nisu uspjeli ponuditi novčane garancije za nastup u Euroligi ove sezone, a prema pisanju grčkih medija upitan je i nastup u grčkom prvenstvu. Tako je prošlogodišnji učesnik Top 16 faze osta bez nastupa u Euroligi.

Prije nekoliko dana su klub napustili trener Giorgas Bartzokas, te igrači Kostas Kaimakoglou, Jared Homan, Michalis Pelekanos, Stephen Arigbabu, Nikos Calathes, Dewarrick Spencer i mnogi drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti