Maroussi u Euroligi

Maroussi u Euroligi

Adnan Beganović

Spuštena je zavjesa na košarkašku sezonu u Grčkoj. Nakon što je Panathinaikos u ponedeljak osigurao novi naslov, danas je još bilo preostalo da Aris i Maroussi odluče koji će biti treći predstavnik Grčke u Euroligi.

Nakon četiri odigrane utakmice u seriji i pobjeda domaćina u sve četiri, stekao se dojam da će Aris ipak biti taj treći. Ali, tako nisu mislili košarkaši Maroussija.

U prepunoj dvorani u Solunu viđena je sjajna košarkaška predstava. Maroussi je bolje otvorio utakmicu, te je nakon 15 minuta igre na semaforu stajalo 19:29 u korist gostiju. Međutim, u posljednjih pet minuta prvog poluvremena Aris pravi seriju od 14:0 te na odmor odlazi sa plus 3 (39:36).

U drugom dijelu igra je bila izjednačena, a utakmicu je rješio Stevenson, kada pri rezultatu 71:71, šest sekundi prije kraja pogađa za tri poena. Najefikasniji kod gostiju bio je već spomenuti Stevenson sa 25 poena, dok je kod domaćih Tsaldaris sa 17 poena bio najučinkovitiji.

Aris – Maurosi 72:76 (2:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.