Martin osam sedmica van terena
Izostanak Martina veliki je hendikep za Kingse

NBA vijesti

Martin osam sedmica van terena

Najbolji igrač Sacramento Kingsa Kevin Martin obavio je operaciju na zglobu desne ruke, a iz bolnice je izašao odmah u poslijepodnevnim satima nakon obavljenog medicinskog zahvata.

Kevin Martin će propustiti najmanje osam sedmica zbog povrede što je veliki hendikep za Kingse koji su na duže staze, vjerovatno i do samog kraja sezone ostali bez svoje druge zvijezde Francisca Garcije.

Nakon povrede Martina Sacramento je izgubio obe utakmice. Martin je u prve četiri utakmice sezone imao odličan prosjek od 30,6 poena po utakmici, a sada je njegovu ulogu na parketu preuzeo rookie Tyreke Evans koji ima prosjek od 27,5 poena i trenutno se čini najvećim kandidatom za nagradu "Rookie of the Year".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.