Martynas Gecevicius u solunskom Arisu

Martynas Gecevicius u solunskom Arisu

Solunski Aris danas je objavio kako je postigao dogovor s bivšim litvanskim reprezentativcem i sjajnim šuterom Martynasom Geceviciusom.

Gecevicius koji je karijeru počeo u Sakalaiju jedno vrijeme bio je neizostavnim članom litvanske reprezentacije a najsjajnije trenutke klupske karijere proveo je u Olympiacosu iz Pireja u kojem se u periodu od 2011 do 2013 godine okitio s dva naslova prvaka Europe.

Gecevicius je osim u rodnoj Litvi i Olympiacosu nastupo još za turske, španjolske i poljske klubove dok je do prelaska u Aris, zanimljivo, bio član Al Wahde iz Damaska. 

Osim Eurolige osvojio je i Eurocup s Lietuvos Rytasom, a s reprezentacijom Litve osvojo je brončanu medalju na Mundobasketu 2010 u Turskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi