Iskusna Matea Tavić napravila još jedan dobar transfer

Zeničanka u Njemačkoj

Iskusna Matea Tavić napravila još jedan dobar transfer

E. Škorić

Košarkaška reprezentativka BiH Matea Tavić karijeru će nastaviti u Njemačkoj .

Dvadesetdevetogodišnja košarkašica visoka 178 cm drugo je pojačanje njemačke ekipe Rutronik Stars Keltern, nakon što je prethodno stigla Amerikanak Lashann Higgs.

Tavić je prošlu sezonu igrala za Beroe u bugarskoj NBL ligi. Imala je prosjek od 7.7 poena, 2.8 skokova i 3.4 asistencije po utakmici. Ona je bila zaslužna što je Beroe stigao do naslova prvaka Bugarske. Igrala je kratko u Francuskoj za Hainaut.

Takođe je redovno nastupala u dresu BiH godinama unazad, a bila je i važan dio našeg tima koji je osvojio peto mjesto na Eurobasketu.

Iza nje je veliko iskustvo jer je igrala u Rumuniji, Sloveniji, Švedskoj, Češkoj, a ponikla je u zeničkom Čeliku.

Promo

Top Komentari

dinass
Bila je veliki talenat a zavrsila kao najlosija u nasoj reprezentaciji.Cim bi nju mjenjao krenuli bi igrati
2 5
Gvardijan
Sretno djevojko u Njemackoj !!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi