Matjaž Smodiš potpisao za Krku

Matjaž Smodiš potpisao za Krku

Midhat Šljivak

Nakon što je krajem prošle sezone saopštio kako se povlači iz košarke zbog mnogobrojnih povreda, Matjaž Smodiš nije izdržao posmatrajući košarku sa strane već se odlučio vratiti na parkete.

Na današnjoj press konferenciji koju je održao, Smodiš (33god 205cm) je istakao kako je potpisao ugovor sa ekipom Krke iz Novog Mesta, tima u kojem je započeo svoju bogatu karijeru.

Posljednji tim za koji je Smodiš nastupao bila je zagrebačka Cedevita za koju je je odigrao 44 utakmice u prošloj sezoni, ali je se na kraju iste povukao zbog velikog broja porveda. Pored Cedevite Smodiš je godinama bio jedan od vodećih igrača moskovskog velikana ekipe CSKA, a nastupao je još i za Virtus i Climamio.

U karijeri je Smodiš osvojio tri titule Eurolige, jednu sa Virtusom i dvije sa CSKA, sa kojim je osvojio i nebrojeno veliki broj trofeja u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.