Mavsi igraju za opstanak u seriji

Meč lopte za San Antonio i Phoenix

Mavsi igraju za opstanak u seriji

Večeras su na programu dva velika NBA dvoboja. Dallas na svom parketu dočekuje San Antonio za opstanak u seriji, dok će Sunsi u Phoenixu tražiti polufinale protiv Portlanda.

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs (2-3)

Dirk Nowitzki je napokon imao pomoć u utakmici broj 5 i Mavsi su uvidjeli da je to jedini način da se vrate u ovu seriju. Vlasnik, Mark Cuban vidi šansu u zaustavljanju Tim Duncana:

"Ako nađemo načina da riješimo pick-and-roll sa Duncanom i Ginobillijem, u dobroj smo situaciji, a ako ne, imamo veliki problem.“

Duncan igra ispod svojih mogućnosti ali San Antonio je našao neočekivanog heroja, George Hilla, za kojeg bekovi Mavsa ne mogu da nađu rješenje.

Teško je dobiti tri utakmice za redom, vratiti se nakon 3-1, ali Mavsi vjeruju u čudo.

„Nismo još gotovi!“, poručuje prvi čovjek s klupe, Jason Terry, „To je naš novi moto.“

Phoenix Suns – Portland Trailblazers (3-2)

Sunsi izgledaju kao bolja ekipa u ovoj seriji, i vjerovatno prolaze u drugi krug. Kada na početku utakmice uspostave svoj tempo, malo ko se može nositi sa njima i njihovom brzom igrom u tranziciji.

„Moramo izaći tamo i otvoriti igru. To je ista priča od prvog dana.“, kaže trener Sunsa Alvin Gentry. „Moramo biti oni koji će nametnuti svoju volju.“

Najbolje se u toj ulozi snalazi Amare Stoudemire, koji u prosjeku ubacuju 20.2 koša u ovoj seriji. Jedini način da ga Blazersi zaustave je jakim faulima, ali to njemu ne smeta. „To je play-off. Obe ekipe igraju čvrsto.“

Vođa Portlanda, bek Brandon Roy, koji je nedavno operisao koljeno i ušao sa klupe prošlu utakmicu, ovaj put će biti starter. Obe ekipe znaju njegovu važnost za ovu ekipu jer je on upravo taj koji sa pozicije organizatora igre može pokušati usporiti igru i natjerati Sunse u sporije kretnje u odbrani na pola terena.

„Ova ekipa je odgovorila na toliko prepreka ove sezone“, kaže trener Blazersa Nate McMillan. „Znamo da smo sposobni, radimo to čitave sezone. Veliki je poduhvat da dobijemo ovu seriji. Ali nije nemoguće.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.