McCalebb potpisao za Montepaschi

Amerikanac našao novi klub

McCalebb potpisao za Montepaschi

Bivši play Partizana Lester McCalebb naredne tri sezone će nositi dres italijanskog prvaka Montepaschija iz Siene.

Iako je McCalebb imao ponude Caje Laboral, Maccabija, Panathinaikosa i Barcelone, novopečeni Makedonac se odlučio za Montepaschi.

25-godišnji McCalebb je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Partizana na putu ka osvajanju prvenstva Srbije, NLB lige, Kupa Radivoja Koraća i plasmana u polufinale Eurolige.

U Euroligi je imao prosjek od 13.4 poena i 3.4 asistencije, dok je u NLB ligi prosječno bilježio 12.1 poen i 2.8 asistencija. S obzirom da je prije dva dana dobio makedonski pasoš, McCalebb će u Montepaschiju imati status evropskog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.