McGrady možda prestane s igranjem

NBA ostaje bez jednog od najboljih šutera

McGrady možda prestane s igranjem

Dvostruki najbolji strijelac NBA lige Tracy McGrady nalazi se na raskršću svoje karijere, objavili su američki mediji koji navode kako se lako može desiti da McGrady prestane s aktivnim igranjem.

McGrady je najavio nakon sinoćnje posljednje utakmice sezone protiv  Toronta da će, ukoliko ne uspije vratiti nekadašnju formu, već ovog ljeta donijeti odluku o prestanku igranja.

Zbog niza povreda koje su ga zadesile Tracy je u posljednje dvije sezone odigrao samo 65 utakmica, a posljednje 24 utakmice ove sezone odigrao je u dresu New Yorka u koji je stigao u februaru u tradeu iz Houstona.

Debi u dresu Knicksa T-Mac je imao 20. februara protiv Oklahome kada je ubacio 26 poena, a nakon toga je samo dva puta ubacio preko 20 poena. U karijeri ima prosjek od 21.5 poena po utakmici, dok je ovu sezonu završio sa prosjekom od 8.2 poena po meču.

U junu T-Mac postaje slobodan agent i nastavak njegove karijere je veoma neizvjestan. S obzirom da je McGrady jedan od najskupljih igrača NBA lige teško je očekivati da će mu Knicksi ponuditi novi ugovor. T-Mac je najavio kako će ljeto provesti kod najboljih doktora kako bi što spremniji počeo pripreme za novu sezonu, ali ako ne uspije povratiti staru formu da će se odlučiti na prekid karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti