McIntyre završava karijeru

McIntyre završava karijeru

Midhat Šljivak

Playmaker italijanskog Virtusa iz Blogne Terrell McIntyre, odlučio je da zbog povrede okonča svoju košarkašku karijeru.

Ovaj 34-godišnji Amerikanac će za nekoliko dana biti podvrgnut operaciji bedra koje mu onemogućava normalno kretanje, pa se McIntyre odlučio na prekid dugogodišnje evropske karijere.

" Zdravlje je moj prioritet i odlučio sam da je najbolje da završim karijeru iako to na početku sezone nisam planirao. Nemam namjeru napustiti košarku. Želim nastaviti svoj boravak u Bologni kao pomoćni trener, ili kao trener mlađih kategorija", izjavio je za italijanske medije McIntyre.

Omaleni play je svoje najbolje godine karijere proveo u Montepaschiju iz Siene, gdje je osvojio četiri titule prvaka Italije, te još nekolicinu trofeja, kako individualnih, tako i klupskih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.