McRoberts pojačava Partizan?

McRoberts pojačava Partizan?

M. Šljivak

Krilni centar Indiana Pacersa Josh McRoberts veoma je blizu potpisa ugovora sa beogradskim Partizanom.

Prema navodima srbijanskih medija, crno-beli su već stupili u kontakt sa igračevim menadžerom, a ostalo je još da se dogovore uslovi oko eventualnog povratka u NBA ligu, nakon što se lock-out okonča.

Ovaj 24-godišnji košarkaš je karijeru počeo na univerzitetu Duke, a u NBA ligu je stigao 2007. godine kada su ga 37. izborom u druge runde drafta birali Portland Trail Blazersi.

Nakon što se u Portlandu nije naigrao košarke, trejdom je poslan u svoj rodni grad Indianapolis, gdje je u tri sezone bilježio sasvim solidne prosjeke. Zadnju sezonu NBA lige ovaj 208cm visoki košarkaš imao 7,4 poena u prosjeku uz 5,3 skoka u 72 utakmice regularne sezone u kojima je nastupao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.