Meč Japan - Kanada pravi pokazatelj šta košarkašice BiH čeka u Osaki

Viđena velika drama

Meč Japan - Kanada pravi pokazatelj šta košarkašice BiH čeka u Osaki

A. Čaušević

Zbog odustajanja Bjelorusije košarkaška reprezetnacija BiH je odmarala u prvom kolu kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo.

U četvrtak su svoj meč igrale Kanada i Japana. U Osaki je pred nešto više od hiljadu gledatelja viđena prava drama, a pobjedu odnijele košarkašice Japana 86:79.

Kanađanke su igrale odlično prvo poluvrijeme te se činilo da idu ka ubjedljivoj pobjedi. Na početku treće četvrtine su imale i +20 (47:27).

Nakon toga slijedi nevjerovatan pad u igri. Japanke su konstantno počele smanjivati zaostatak, da bi tri minute prije kraja i povele 67:65.

Tada na scenu stupa Carletona koja je u dva uzastopna napada pogodila dvije trojke te vratila prednost domaćim. Ipak, Japanke se nisu predavale pa se izjednačile na 73:73. Miyazaki je imala šut za pobjedu, ali je promašila pa se igrao produžetak.

U dodatnih pet minuta Japanke su izdominirale. Dodatnih pet minuta su dobile rezultatom 13:6 te na kraju slavile pobjedu koja će vjerovatno biti samo revijalnog karaktera obzirom da nema Bjeloruskinja i sve tri reprezentacije bi trebale ići na Svjetsko prvenstvo. 

Mawul i Akaho sa po 18, odnosno 15 poena su bile najbolje kod Japanki, a Fields kod Kanađanki sa 19 poena.

Utakmica između Japana i Kanade je na neki način pravi pokazatelj da izabranice Gorana Loje očekuju dvije teške utakmice protiv kvalitetnih rivalki koje nikad ne odstaju pa će koncentracija morati biti na nivou tokom cijelog meča.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Podsjećanja radi, košarkašice BiH su ostale bez Marice Gajić koja se povrijedila na posljednjem treningu i neće igrati protiv Japana i Kanade.

Naša reprezentacije turnira otvara u subotu, a protivnik je selekcija Kanade. Meč će se igrati od 7 sati po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

K79
draga Marice pa zar opet povreda !!! brz oporavak majstore
5 0
celikze
Nakon toga slijedi nevjerovatan pad u igri. Japanke su konstantno počele smanjivati zaostatak, da bi tri minute prije kraja i povele 67:65. Tada na scenu stupa Carletona koja je u dva uzastopna napada pogodila dvije trojke te vratila prednost domaćim. Ipak, Japanke se nisu predavale pa se izjednačile na 73:73. Sta je pisac htio reci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi