Meho Haračić karijeru nastavlja u Latviji

Sinoć debitovao za Jekabpils

Meho Haračić karijeru nastavlja u Latviji

S. Mlaćo

Meho Haračić, 20-godišnji košarkaš iz Bugojna, nakon tri godine provedene u Al-Rayyanu iz Dohe s kojim je 2016. godine osvojio prvenstvo i kup Qatara, potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom VEF Riga iz Latvije.

VEF Riga ove sezone igra VTB ligu i estonsko - latvijsku ligu, a ovaj 216 cm visoki košarkaš sezonu je započeo u Jekabpilsu, razvojnom timu VEF Rige, koji također igra estonsko - latvijsku ligu i u debiju za navedeni tim sinoć je postigao šest poena.

Veliku pomoć prilikom odlaska u Rigu, Haračiću su pružili srbijanski treneri Marko Žarković koji će mu ove sezone biti trener, te Vladimir Puzović, kondicioni trener i veliki stručnjak prilikom oporavka sportista nakon doživljenih povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi