Mejia najkorisniji u 5. kolu

Košarkaška Euroliga

Mejia najkorisniji u 5. kolu

O. Lekić

Košarkaš francuskog Choleta Sammy Mejia najkorisniji je igrač 5. kola Evrolige sa valorizacijom 35.

U trijumfa Choleta nad Fenerbahceom (82:78), Mejia je postigao 29 poena kojima je pridodao pet skokova i tri asistencije, što je bilo dovoljno za drugi najbolji indeks sezone.

Drugi najbolji učinak u 5. kolu sa indeksom 26 imala su dva košarkaša i to Jonas Valanciunas (Lietuvos Rytas) i Chuck Eidson (Maccabi).

Vallanciunas je u pobjedi nad Cibonom (90:62) upisao 15 poena, devet asistencija i dvije blokade, dok je Eidson u pobjedi Maccabija nad Prokomom (99:58) upisao 20 poena, četiri skoka. tri asistencije, te pet ukradenih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.