Melo i Durantula najbolji igrači u mjesecu januaru

Najbolji na početku 2014. godine

Melo i Durantula najbolji igrači u mjesecu januaru

Carmelo Anthony i Kevin Durant bili su najbolji igrači u NBA ligi u mjesecu januaru. 

Melo je predvodio New York Knickse na Istoku sa prosjekom od 28,7 poena i 9 skokova po utakmici, a u centar pažnje dospio je 24. januara kada je postigao 62 poena.

S druge strane Kevin Durant je glavni kandidat za MVP titulu lige, a u januaru je imao prosjek od fascinantnih 35,9 poena, postigavši 30 i više poena na 13 od 17 utakmica. Pet puta je imao 40+, a jednom 54.

Knicksi su se skorom od 10-6 koji su upisali prvom mjesecu 2014. godine vratili u borbu za play-off jer sa 19-30 zaostaju svega tri pobjede za Bobcatsima koji su na osmom mjestu Istočne Konferencije. 

S druge strane, Oklahoma se sa omjerom 13-4 na startu 2014. učvrstila na prvoj poziciji Zapada i ujedno lige sa skorom 40-11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.