Melo odveo Knickse do pobjede nad Bostonom

New York poveo

Melo odveo Knickse do pobjede nad Bostonom

Midhat Šljivak

New York Knicksi su večeras u Madison Square Gardenu savladali Boston Celticse sa 85:78, te su na taj način poveli u play off seriji sa 1:0.

Ipak, iako su Knicksi stigli do pobjede, Celticsi su ih ozbiljno namučili u ovom susretu. Knicksi su vodili većim dijelom prve četvrtine. Imali su i šest poena prednosti, ali su Celticsi u samoj završnici preokrenuli rezultat u svoju korist, te su trojkom Jeffa Greena nakon prvih 12 minuta igre imali tri poena prednosti 29:26.

Timovi su se smjenjivali u vodstvu u drugoj dionici. Igrala se vrlo efikasna košarka, a Boston je uspio ponovo u finišu četvrtine ostvariti prednost. Na poluvrijeme su Celticsi otišli sa četiri poena prednsoti 53:49.

Identična igra ponovila se i u trećoj četvrtini. Igralo se koš za koš, ekipe su imale svoje periode igre, a nakon serije od 7:0 čime su otišli na sedam razlike 70:63 činilo se kako su Celticsi spremni da iznenade Knickse. Uspjeli su domaći košarkaši smanjiti zaostatak do kraja treće četvrtine, a u posljednjih 12 minuta Boston je ušao sa tri poena prednosti 70:63.

Nakon što su Knicksi preuzeli vodstvo u posljednjoj dionici do kraja ga nisu ispuštali. Carmelo Anthony je bio nezaustavljiv, a i veliki broj izgubljenih lopti je koštao Celticse možda i boljeg rezultata. Na kraju su ipak Knickis zasluženo slavili.

Carmelo Anthony je sa 36 poena predvodio New York do pobjede, dok je kod Bostona Jeff Green ubacio 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.