Melova 42 poena nedovoljna Knicksima protiv Clippersa

Pobjeda LA Clippersa

Melova 42 poena nedovoljna Knicksima protiv Clippersa

M. Šljivak

Košarkaši Los Angeles Clippersa savladali su večeras u Madison Square Gardenu ekipu New York Knicksa rezultatom 102:88, a domaćem timu nije pomogao ni sjajni Crmelo Anthony, koji je ubacio gotovo pola poena za Knickse u ovom susretu, čak 42.


Clippersi su imali vodstvo gotovo cijelim tokom meča i na kraju su zasluženo slavili pobjedu. Preuzeli su vodstvo nakon tri minute igre, te su na kraju prve dionice imali pet poena prednosti 22:17.

Bolje je tim iz Los Angelesa igrao i u drugoj četvrtini. Imali su i 13 poena prednosti u jednom trenutku, ali je Knickse u igru uspio vratiti Anthony, pa se na poluvrijeme otišlo sa osam poena prednosti za Clipperse 52:44.

Poenima Anthonyja Knicksi su na četiri minute do kraja treće četvrtine uspjeli doći u vodstvo 61:60, ali su ipak Clippersi u završnih deset minuta ušli sa poenom prednosti 71:70. Knicksi su preko Stoudemirea na otvaranju posljednje četvrtine stigli do novog vodstva 72:71, ali je to bolo sve što je domaći tim napravio u ovom susretu. Clippersi su predvođeni Paulom, Crawfordom i Griffinom odigrali sjajnu završnicu meča i na kraju u zasluženo slavili pobjedu.

Jamal Crawford je sa 27 poena predvodio Clipperse, ali je prvo ime ipak bio fenomenalni play Chris Paul koji je u ovom susretu ubacio 25 poena, te je imao sedam asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte. Carmelo Anthony je kod Knicksa ubacio 42 poena uz osam skokova, a jedino ga je pratio Felton sa 20 poena u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.