Memphis izborio sedmu

NBA, doigravanje

Memphis izborio sedmu

Adnan Beganović

Košarkaši Memphisa savladali su Oklahomu (95:83) te su tako izbori sedmu utakmicu koja će se igrati u nedjelju i koja će dati ime drugog finaliste zapadne konferencije.

U sinoćnjoj utakmici sve je sjajno izgledalo za Oklahomu u prvom poluvremenu. Durant i društvo na odmor su otišli sa deset poena viška (54:44), no u drugom dijelu na parketu je bila samo jedna momčad i to domaća.

Memphis je sjajno odigrao u odbrani, Oklahoma je u drugom poluvremenu postigla samo 29 poena, a najbolji strijelac osnovnog dijela lige, Kevin Durant, zaustavljen je na 11 poena.

U dresu Memphisa najbolji su bili Zach Randolph koji je postigao 30 poena, te imao 11 skokova i Conley sa učinkom od 11 poena i 12 asistencija. Kod Oklahome najefikasniji je bio Westbrook sa 27 poena.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:
Zapad

Memphis (8) - Oklahoma City (4) 95-83 (Randolph 30p, 13s, Conley 11p, 12a/ Westbrook 27p, Harden 14p, 6s, 5a)
(serija je izjednačena na 3-3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.