Mensah-Bonsu novi igrač Caje

Mensah-Bonsu novi igrač Caje

Britanski reprezentativac punog imena Nana Papa Yaw Dwene poznatiji kao Mensah-Bonsu, potpisao je danas ugovor sa španjolskim prvakom Cajom Laboral za koju nastupa i naš Mirza Teletović.

Mensah-Bonsu dosada je nastupao za veliki broj klubova, a ima i znajačno NBA iskustvo gdje je igrao za Dallas, San Antonio, Toronto i Houston.

Pokriva poziciju krilnog centra na kojoj igra i Teletović, koji u ovom sjajnom britanskom košarkašu dobio respktabilnu konkurenciju.

Mensah-Bonsu ujedno je i ponajbolji košarkaš reprezentacije koja u okviru kvalifikacija za EP igra sa našim najboljim košarkašima.

Potpisom sjajnog Britanca, Caja Laboral još jednom je pokazala veliku ozbiljnost i ambicije za odbranu titule prvaka Španije, te novi iskorak u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.