Mensah-Bonsu u San Antoniu
Pops Mensah-Bosnu potpisao za "mamuze"

Zahvaljujući dobrim igrama

Mensah-Bonsu u San Antoniu

Dobre igre Popsa Mensaha-Bonsua, košarkaškog reprezentativca Velike Britanije nisu prošle nezapaženo i NBA ligi. Tako je ovaj krilni centar dobio  šansu da se vrati u najjaču ligu na svijetu, a novi klub biće mu San Antonio.

Mensah-Bonsu (25) je sezonu počeo u DKV Joventutu, ali je nakon povrede ramena ekipa iz Badalone sa njim raskinula ugovor.

Poslije izliječenja se obreo u NBDL ligi, u kojoj je nastupajući za Ostin prosječno postizao 26.6 poena i 13 skokova, što je bila dobra preporuka Spursima da ga pozovu u svoje redove.
Mensah-Bonsu je bio jedan od najzapaženijih igrača u reprezentaciji Velike Britanije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2009. Odlično su ga zapamtili i bh. reprezentativci, posebno u duelu u Birminghamu.
Očekuje se da bude spreman i za «Eurobasket 2009», na kojem bi takođe trebali igrati Bend Gordon i Luol Deng, sjajni tandem Chicago Bullsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti