Metla Cavsa, Mavsi i dalje u igri
Nowitzki je praktično sam pobijedio Nuggetse

NBA play-off

Metla Cavsa, Mavsi i dalje u igri

Cleveland Cavsi su sa čistih 4:0 izbacili Atalantu iz play-offa. U četvrtom meču bilo je 87:74 za ekipu koju mnogi već vide na tronu.

Najveće zasluge za ovakav razvoj dešavanja pripadaju LeBronu Jamesu (27 p, 8 sk.) i Davidu Westu (21). U poraženom sastavu prvo ime bio je Smith (26 p, 8 sk.).

Cavsi čekaju pobjeda serije između Bostona i Orlanda, i u odnosu na budućeg rivala sačuvaće svježinu.

Dirk Nowitzki i društvo su još uvijek u igri. Nuggetsi su imali vodstvo nakon prvog dijela (63:53) i činilo se da će izboriti finale Zapada. Ipak, u nastavku su Mavsi na krilima navijača došli do preokreta, a upravo je sjajni Nowitzki sa 44 koša bio najzaslužniji za takav epilog.

Howard je dodao 21, a Kidd 13, uz 10 skokova i 6 asistencija. Denveru nije pomogao ni sjajni Anthony koji je meč završio sa 41 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.