Metta World Peace: Moji idoli su Mike Tyson i Dennis Rodman

"Uništi sve! Prođi kroz protivnika, nemaš prijatelja!"

Metta World Peace: Moji idoli su Mike Tyson i Dennis Rodman

Kada kažete Metta World Peace onda pomislite na prljavu igru pod obručima, tučnjavu sa navijačima i davljenje protivničkih igrača. 

Lista svih incidenata koje je napravio Ron Artest, a danas Metta World Peace vjerovatno nema kraja. Manu Ginobili, Brandon Knight, James Harden, navijači Pistonsa... Svi su oni osjetili gnjev World Peacea. Nakon četiri godine u dresu Lakersa od naredne sezone gledat ćemo ga u New Yorku. 

Novo krilo Knicksa ističe kako je Ron Artest prošlost, te da je danas mnogo smireniji na parketu. "Promijenio sam se. Prije je bilo 'uništi sve. Prođi kroz protivnika. Nemaš prijatelja', sa dosta emocija, nekontrolisanih emocija. Sada je samo fokus, fokus, kada god sam na parketu," rekao je World Peace. 

Na pitanje koja bi tri gosta volio imati na večeri, World Peace je odgovorio: "Celine Dion, Mike Tyson i Dennis Rodman. Rodman jer je moj idol na parketu, a Tyson je ikona cijele porodice. Svi ga volimo, volimo boks i mislim da je on najveći bokser svih vremena," rekao je kontraverzni Metta World Peace. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.