Miami bolji od Bostona

James opet briljirao

Miami bolji od Bostona

Adnan Beganović

U prvom susretu finala Istočne konferencije Miami Heat je rezultatom 93:79 savladao Boston Celticse.

Miami je pred svojim navijačima na najbolji mogući način otvorio finalnu seriju. James i društvo savladali su Celticse, koji su ozbiljniji otpor pružili u prve dvije četvrtine, pa se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu (46:46).

U trećoj četvrtini Heat je ubacio u brzinu više, te se u posljednji dvanaest minuta igre ušlo sa rezultatom 72:61. U posljednjoj dionici susreta košarkaši Bostona nisu imali snage za nešto više, pa je na kraju Miami stigao do zaslužene pobjede.

James sa 32 poena 13 skokova i tri asistencije, te Wade sa 22 poena i sedam asistencija bili su najbolji kod Heata, dok je Garnett sa 23 poena i 10 skokova bio najbolji kod Celticsa.

NBA doigravanje, konferencijski finale:Istočna konferencija:
Miami - Boston 93:79 (James 32k, 13s, Wade 22k, 7a / Garnett 23k, 10s, Rondo 16k, 9s, 7a)
(Miami u seriji vodi 1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.