Miami i Oklahoma nezaustavljivi

NBA doigravanje

Miami i Oklahoma nezaustavljivi

Edmir Škorić

Aktualni prvaci NBA lige Dallas Mavericksi doživjeli su i treći poraz od Oklama Cityja u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Zapadne konferencije.

Oklahoma je u Dallasu slavila sa 95:79 i dovela prvake na prag eliminacije. Ni u jednom trenutku pobjeda gostiju nije dolazila u pitanje. Predvodio ih je Kevin Durant sa 31 košem, od čeka tek deset u drugom poluvremenu. Russel Westbrook je ubacio 20 koševa, a Serge Ibaka 10 uz 11 skokova i četiri blokade.

 

I igrači s klupe, James Harden i Derek Fisher, učestvovali su u pobjedi sa po 10 koševa. Mavericksi su imali ukupno 16 izgubljenih loptu i tek 34% šut iz igre. Koliko su nemoćni bili govori i podatak da je njihov najefikasniji igrač,  Dirk Nowitzki, ubacio 17 koševa. Još je jedino dvocifreni bili Jason Kidd sa 12 te Jason Terry sa 11 poena.

 

Dallas je domaćin u American Airlines Centru i u subotu u posljednjem susretu doigravanja. Nikad prije Dallas nije "pometen" u jednoj seriji doigravanja, ali činjenica je i da nijedna momčad u povijesti NBA nije uspjela doći do prolaza u polufinale nakon što je gubila 3:0 seriju.

 

Kao i Dallas, i New York će, očito, završiti ubrzo sezonu u NBA. Treći poraz u trećoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja doživjeli su protiv Miamija u Madison Square Gardenu. Heatsi su slavili sa 87:70. 

 

U posljednjoj dionici utakmice LeBron James je zabio čak 17 koševa (ukupno 32). Dwyane Wade ubacio je ukupno 20 koševa. Za Knickse nisu igrali povrijeđeni Amar Stoudamire, Jeremy Lin i Iman Shumpeert. Najefikasniji igrča Knicksa sinoć je bio Carmelo Anthony sa 22 koša i slabim procentom šuta (7-23). 

 

Inače je ovo bio rekordni 13. uzastopni poraz Knicksa u doigravanje. Tako su srušili Memphisov rekord koji je između 2004. i 2006. godine imao 12 vezanih poraza u doigravanju. New York je posljednju utakmicu u doigravanju dobio još od 29. aprila 2001. godine kada su savladali Toronto. 

 

 

 

NBA doigravanje, četvrtak:

 

Istočna konferencija, četvrtfinale:

New York (7) – Miami (2) 70-87 (Anthony 22k, 8s / James 32k, 8s, Wade 20k)

(Miami vodi u seriji 3-0)

 

 

Zapadna konferencija, četvrtfinale:

Dallas (7) – Oklahoma City (2) 79-95 (Nowitzki 19k, 9s / Durant 31k, Westbrook 20k)

 

(Oklahoma City vodi u seriji 3-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.